Retki oli kaksipäiväinen, eli ruokailuita mahtui aikatauluun muutama. Lounas x2, välipala x3, illallinen x1, aamupala x1.
Lauantain ekalla tauolla söin mandariinin ja haukkailin vähän maapähkinävoi-myslipatukkaa. Eka kerta kun tällaisia olin kokkaillut, reseptin sain kesällä kaverilta, jonka versiota näistä pääsin maistelemaan Helvetinjärvellä.
- lämmitä kattilassa hunajaa ja hiukan sokeria, kunnes sokeri sulaa, lisää joukkoon maapähkinävoita, anna lämmetä.
- sekoita joukkoon mysliä ja siemeniä (mulla oli Pirkka kilomysliä ja Sallisen salaattisiemen sekoitusta tai auringonkukan siemeniä sellaisenaan, en enää muista)
- lisäsin vielä suolapähkinöitä, cashewpähkinöitä ja kuivattuja karpaloita
- painele seos leivinpaperin päälle uunivuokaan tms. Purista lujasti tiukaksi levyksi, laita jääkaappiin ja leikkaa kun massa on jäähtynyttä.
- pintaan voisi vielä lisätä suklaatakin, itse en nyt laittanut
Lauantain lounas syötiin laavulla, jossa emme tehneet nuotiota, vaan keittelimme vettä retkikeittimillä. Oma lounaani koostui Lämmin kuppi -keitosta, siemennäkkäristä ja Manchego-juustosta. Päälle murukahvia kuivakermalla. Siemennäkkäri oli itsetehtyä, sitä oli mukana eväsrasiallinen, ja juusto oli näppärästä tapas-pakkauksesta, jossa on litteässä vakuumipaketissa pienet kolmiot neljää erilaista, mutta samantyylistä espanjalaista juustoa. Nam.
- siemennäkkärin teen tällä reseptillä, hieman muokaten sen mukaan mitä siemeniä kotona on: tällä kertaa seesaminsiemiä, pellavansiemeniä, salaattisiemen sekoitusta, hampunsiemeniä.
- kaurahiutaleiden sijaan laitoin taas sitä Pirkka kilomysliä
Kodalle päästyä hieman lämmintä teetä/kahvia ja pari keksiä välipalaksi.
Illalla kokkailimme Chili sin carne -pataa. Reseptin pohjana oli tämä ohje, mutta sovelsimme hieman retkiolosuhteisiin:
- kuivattuja kasviksia: sipulia, porkkanaa, paprikaa
- kuivattuja, kypsiä papuja
- Uncle Bens 3 minuutin pikariisiä
- tomaattikeitto pussista
- valkosipulia
- chiliä
- tomaattipyrettä
- em. reseptin mausteet, eli ainakin paprikajauhetta, jeeraa, pippuria, kasvisliemikuutio
Helppo, nopea ja maukas ruoka!
Jälkkäriksi oli kaverin H. järjestämä suklaakakkuyllätys. <3 Kahvia ja hiukan punaviiniä.
Sunnuntain aloitin kipollisella Lämmin kuppi marjakeittoa, päälle mysliä. Lisäksi näkkäriä, juustoa ja kahvia.
Lounas nautittiin matkan varrella nuotiopaikalla. Ruoka kyllä tehtiin keittimellä. Tehtiin quinoa-linssi-pataa, johon tuli:
- kuivattuja kasviksia (porkkana, sipuli, paprika?)
- quinoa-hiutaleita
- tomaattipyrettä
- samoja mausteita kuin illan padassa
- Go green pikalinssejä, sekä punaisia että ruskeita
Illalla viiden tunnin kotimatkalla autossa ja bussissa söin vielä loppuja näkkäristä, juustosta ja myslipatukoista.
Mukana rinkassa siis oli seuraavat ruuat:
- myslipatukoita viisi > just hyvä määrä, yksi jäi yli
- siemennäkkäriä eväsrasiallinen > sopivasti
- juustoa pieni tapaspakkaus > sopivasti
- Lämmin kuppi keittoja olin jostain syystä pakannut neljä, kaksi olisi riittänyt, yhden söin
- Lämmin kuppi marjakeittoa oli koko paketti eli 3 pussia, en tiedä miksi, yhden söin
- kourallinen mysliä
- murukahvia
- kuivakermaa
- Bastogne-keksejä pötkö, eli ihan liikaa, muutama olis riittänyt
- suklaalevy jäi kokonaan avaamatta :-o yllätyskakun takia
- pataruokien ainekset tuotiin kimpassa
- hätätilanne-hätävarana oli pussillinen urheilujuomajauhetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti