sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Murua rinnan alle

Viikko sitten tehdyllä Repoveden reissulla oli aika onnistuneet eväät. Luulenpa että tällä samalla konseptilla tullaan menemään jatkossa useampikin retki.

Retki oli kaksipäiväinen, eli ruokailuita mahtui aikatauluun muutama. Lounas x2, välipala x3, illallinen x1, aamupala x1.

Lauantain ekalla tauolla söin mandariinin ja haukkailin vähän maapähkinävoi-myslipatukkaa. Eka kerta kun tällaisia olin kokkaillut, reseptin sain kesällä kaverilta, jonka versiota näistä pääsin maistelemaan Helvetinjärvellä.


Näitä mulla oli mukana viisi pötköä, leivinpaperisuikaleiden välissä pienessä eväsrasiassa. Määrä oli sopiva, ja pakkaustyyli toimi.

  • lämmitä kattilassa hunajaa ja hiukan sokeria, kunnes sokeri sulaa, lisää joukkoon maapähkinävoita, anna lämmetä.
  • sekoita joukkoon mysliä ja siemeniä (mulla oli Pirkka kilomysliä ja Sallisen salaattisiemen sekoitusta tai auringonkukan siemeniä sellaisenaan, en enää muista)
  • lisäsin vielä suolapähkinöitä, cashewpähkinöitä ja kuivattuja karpaloita
  • painele seos leivinpaperin päälle uunivuokaan tms. Purista lujasti tiukaksi levyksi, laita jääkaappiin ja leikkaa kun massa on jäähtynyttä.
  • pintaan voisi vielä lisätä suklaatakin, itse en nyt laittanut


Lauantain lounas syötiin laavulla, jossa emme tehneet nuotiota, vaan keittelimme vettä retkikeittimillä. Oma lounaani koostui Lämmin kuppi -keitosta, siemennäkkäristä ja Manchego-juustosta. Päälle murukahvia kuivakermalla. Siemennäkkäri oli itsetehtyä, sitä oli mukana eväsrasiallinen, ja juusto oli näppärästä tapas-pakkauksesta, jossa on litteässä vakuumipaketissa pienet kolmiot neljää erilaista, mutta samantyylistä espanjalaista juustoa. Nam.

  • siemennäkkärin teen tällä reseptillä, hieman muokaten sen mukaan mitä siemeniä kotona on: tällä kertaa seesaminsiemiä, pellavansiemeniä, salaattisiemen sekoitusta, hampunsiemeniä.
  • kaurahiutaleiden sijaan laitoin taas sitä Pirkka kilomysliä

Kodalle päästyä hieman lämmintä teetä/kahvia ja pari keksiä välipalaksi.

Illalla kokkailimme Chili sin carne -pataa. Reseptin pohjana oli tämä ohje, mutta sovelsimme hieman retkiolosuhteisiin:


  • kuivattuja kasviksia: sipulia, porkkanaa, paprikaa
  • kuivattuja, kypsiä papuja
  • Uncle Bens 3 minuutin pikariisiä
  • tomaattikeitto pussista
  • valkosipulia
  • chiliä
  • tomaattipyrettä
  • em. reseptin mausteet, eli ainakin paprikajauhetta, jeeraa, pippuria, kasvisliemikuutio


Helppo, nopea ja maukas ruoka!

Jälkkäriksi oli kaverin H. järjestämä suklaakakkuyllätys. <3 Kahvia ja hiukan punaviiniä.

Sunnuntain aloitin kipollisella Lämmin kuppi marjakeittoa, päälle mysliä. Lisäksi näkkäriä, juustoa ja kahvia.

Lounas nautittiin matkan varrella nuotiopaikalla. Ruoka kyllä tehtiin keittimellä. Tehtiin quinoa-linssi-pataa, johon tuli:

  • kuivattuja kasviksia (porkkana, sipuli, paprika?)
  • quinoa-hiutaleita
  • tomaattipyrettä
  • samoja mausteita kuin illan padassa
  • Go green pikalinssejä, sekä punaisia että ruskeita
Hyvää oli tämäkin. Lisäksi näkkäriä ja juustoa, myslipatukkaa ja kahvia

Illalla viiden tunnin kotimatkalla autossa ja bussissa söin vielä loppuja näkkäristä, juustosta ja myslipatukoista.


Mukana rinkassa siis oli seuraavat ruuat:

  • myslipatukoita viisi > just hyvä määrä, yksi jäi yli
  • siemennäkkäriä eväsrasiallinen > sopivasti
  • juustoa pieni tapaspakkaus > sopivasti
  • Lämmin kuppi keittoja olin jostain syystä pakannut neljä, kaksi olisi riittänyt, yhden söin
  • Lämmin kuppi marjakeittoa oli koko paketti eli 3 pussia, en tiedä miksi, yhden söin
  • kourallinen mysliä
  • murukahvia
  • kuivakermaa
  • Bastogne-keksejä pötkö, eli ihan liikaa, muutama olis riittänyt
  • suklaalevy jäi kokonaan avaamatta :-o  yllätyskakun takia 
  • pataruokien ainekset tuotiin kimpassa
  • hätätilanne-hätävarana oli pussillinen urheilujuomajauhetta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti